Virtuaalivaluutat ovat tulleet jäädäkseen. Ala muuttuu ja kehittyy nopeasti, mutta perusasiat ovat lähes samoja kaikissa eri teknologioissa.
Alasta kiinnostuneilla harrastelijoille, sijoittajille ja etenkin rikostutkijoille konkreettinen ymmärrys asioista on omassa arvossaan. Teos lähtee hyvin yksinkertaisista perusasioista ja askel askeleelta ohjaa lukijaa lohkoketjujen maailmaan.
Käytännönläheisyys tuo lisäarvoa tavoilla, joita yleisteoksista on vaikea löytää. Jos oikeasti haluat tehdä, tutkia ja toteuttaa ilman ulkopuolista apua, tämä kirja on hyvä viiteteos.
Uteliaalle se tarjoaa näkymän, miten rikostutkimuksessa virtuaalivaluuttojen kanssa toimitaan. Reaalimaailma ei ole yhtä hohdokasta kuin televisiosarjoissa ja johtolankojen etsiminen on välillä varsinaista salapoliisityötä.
Kirja keskittyy pääosin Bitcoinin tarkasteluun, mutta käyttää myös Ethereumia toisena esimerkkinä. Ohjelmoinnin perusteista ei ole haittaa, mutta niitä ei tarvita, jos haluaa vain yleiskuvan tai ohjeet perustoimintojen tekemiseen.
Britannian paikallinen rikoksiin keskittynyt yksikkö totesi viime vuonna, että riski kryptojen käyttöön rahanpesussa on suhteellisen alhainen. Suurissa rahamäärissä perinteinen pankkijärjestelmä on vielä pesemätön.
Vastaavasti Europolin tämän vuotinen Internetin järjestäytyneisiin uhkiin keskittynyt raportti totesi, ettei Euroopasta ole näyttöä kryptojen käyttämisestä terroritekojen rahoittamisessa.
Arkipäivää on kuitenkin erilaiset kiristysohjelmat ja virtuaalilompakkojen tyhjentelyt käyttäjien koneilta suorien varkauksien lisäksi. Näiltä suojautumiseen peruskäyttäjä voi hyödyntää kirjan tekniikoita, jotka sinänsä eivät ole mitään rakettitiedettä.