Viestintämaailma on ollut jo pitkään murroksen keskellä. Kuluttajien tavoittaminen pirstaloituu eri kanaviin ja mielenkiinnosta kilpailee niin kissavideot kuin asiapitoiset sisällöt.
Suosikki-lehden entinen päätoimittaja Kormilainen on kerännyt yhteen nykyisiä tuulahduksia markkinoinnin haasteista ja käytännön toteutuksista. Keskiössä on luova markkinointi, jota toteutetaan enemmän tai vähemmän marginaalisella budjetilla.
Startup-yrityksille kirjassa ei liene paljoakaan uuttaa, sillä heille nollabudjetilla toimiminen on vain perusbisnestä. Erottumiseen ja huomion saamiseen täytyy käyttää uusia keinoja ja sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia.
Murroksesta kertoo hyvin peliyritys SuperCellin reaktio startup-kisan pääpalkinnon suhteen. Firma voitti Maikkarilta mainoskampanjan, mutta päätti jättää sen käyttämättä ja lahjoittaa palkintosumman hyväntekeväisyyteen. Perinteinen media ei ollut yrityksen asiakkaiden kannalta relevantti kanava.
Kuluttajatuotteet ovat kirjassa vahvalla sijalla ja erityisesti musiikkimaailma. Artistien lanseeraaminen ja fanien sitouttaminen on oma taiteen lajinsa. Esimerkiksi Frontside Ollien menestys ei näyttänyt kovinkaan kummoiselta ennen julkaisua. Radiokanavat ja lehdet eivät erityisesti kiinnostuneet ennakkomateriaalin perusteella.
Kaikki tämä kuitenkin muuttui seuraavien viikkojen aikana, kun viraalivaikutus lähti käsistä. Ensimmäisenä päivänä videota katsottiin 400 000 kertaa ja toisena meni miljoonan raja rikki.
Kormilainen tuo realismia huimiin odotuksiin, joita menestystarinat luovat. Suurin osa kampanjoista ei lähde lentoon ja syitä voi vain arvailla. Onkin parempi keskittyä tuottamaan hyvälaatuista materiaalia säännöllisesti ja keskittyä palvelemaan asiakkaita.
Sähköiset kanavat Facebookista ja Twitteristä Pinterestiin tarjoavat apuja myös liiketoiminnan muille osa-alueille. Esimerkiksi Hartwall sai 2100 ideaa uudeksi siiderimauksi osallistuttamalla faninsa tuotekehitykseen mukaan.
Saituri pääsee pitkälle luovuudella, mutta mikään ei korvaa kunnon onnenpotkua.