Wired-lehden perustaja Kevin Kelly on isojen kysymysten äärellä. Otsikon mukaisesti häntä kiinnostaa teknologian perusolemus ja mihin meidän tulisi varautua tulevaisuudessa.
Teos on huima katsaus ihmiskunnan historiaan ja kehitysvaiheisiin, evoluutioon ja tietysti myös teknologian kehitykseen. Kelly on onnistunut laittamaan meidän historiallisesti lyhytikäisen, mutta huiman teknologisen edistyksen isompiin trendeihin ja kehityskaariin. Taaksepäin katsomalla on myös mahdollista nähdä selkeämmin eteenpäin.
Miten meidän tulisi suhtautua uusiin löytöihin ja keksintöihin? Tuleeko yhteiskunnan hidastaa ja varmistua ensin uuden turvallisuudesta, vai mikä on oikea tapa toimia? Kellyn mukaan kaikki uudet keksinnöt löytävät hyviä ja huonoja sovelluskohteita. Usein uudet mahdollisuudet eivät ole ilmeisiä ja todelliset läpimurrot tulevat esiin vasta kokeilun ja erehdyksen kautta.
Teknologian kehittyminen avaa uusia mahdollisuuksia ja lisää monimuotoisuutta. Se luo uusia toimialoja, ammatteja, tapoja toimia, viestiä ja ilmaista. Mistä olisimmekaan jääneet paitsi, jos Mozart olisi syntynyt ennen pianon keksimistä tai Hitchcock ennen elokuvakameroiden aikakautta?
Olemme kaikki osa teknologiaa ja siitä on tullut osa meitä. Emme tule toimeen ilman sitä, mutta toisaalta olemme vasta alkumetreillä kehityksessä. Ihmiskunnan edistyminen tarvitsee kaikkien panoksen ja yhdessä luomme lisää vaihtoehtoja, ratkaisuja, ideoita ja toki myös ongelmia. Mutta onko meillä lopulta muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin ja toimia parhaamme mukaan? Toinen vaihtoehto vaikuttaa paljon huonommalta. Kuka haluaa vähentää tulevien sukupolvien valinnanvapautta ja mahdollisuuksia tulla seuraaviksi mozarteiksi tai einsteineiksi? Toisaalta harva meistä haluaisi elää esimerkiksi 70-luvun terveydenhuollon tai viihdetarjonnan varassa.